Ετικέτες

Καλωσορίσατε στο blog μου αγαπητοί επισκέπτες! Coming soon : κριτικές βιβλίων που έχω διαβάσει, a series of unfortunate events βιβλία και σειρά review/recommendation
Έχω goodreads :
TasosBananasBOOKS
(Στείλτε αίτημα φιλίας και θα δεχτώ!)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

"13 γιατί" του Τζευ Άσερ


Σύνοψη του βιβλίου "13 γιατί" (το βιβλίο είναι για 14+)

"Δε γίνεται να πατήσεις stop στο μέλλον.
Δε γίνεται να κάνεις rewind στο παρελθόν.
Ο μόνος τρόπος για να μάθεις το μυστικό είναι να πατήσεις το play".

Δυο εβδομάδες πριν, η Χάννα αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της. Κανείς δεν έχει καταλάβει ακριβώς γιατί. Τώρα ο Κλέυ έχει στα χέρια του εφτά κασέτες με τη φωνή της Χάννα που εξηγεί τους δεκατρείς λόγους που την οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση. Ένας απ' αυτούς είναι κι ο ίδιος... 

Μια μέρα ο Κλέυ βρίσκει στη βεράντα του σπιτιού του ένα πακέτο με το όνομά του. Όταν το ανοίγει, ανακαλύπτει επτά κασέτες που έχουν ηχογραφηθεί από τη Χάννα, πρώην συμμαθήτρια και κρυφό του έρωτα. Αυτά συμβαίνουν δυο βδομάδες αφού η Χάννα έχει δώσει τέλος στη ζωή της.


Ο Κλέυ βάζει την πρώτη κασέτα να παίξει. Η φωνή της Χάννα τού ανακοινώνει ότι είναι κι εκείνος ένας από τους δεκατρείς λόγους που την οδήγησαν στην οριστική της απόφαση. Κι αν είχε το κουράγιο ν’ ακούσει τις κασέτες, θα μάθαινε το γιατί. 

Ο Κλέυ περνάει τη μέρα του διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης με οδηγό τη Χάννα. Γίνεται μάρτυρας του πόνου της και μαθαίνει ότι, κάποιες φορές, ακόμα και το παραμικρό γεγονός μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας – θετικά ή αρνητικά.

Προσωπική γνώμη:
Μπορώ να πω ότι αυτό το βιβλίο με ξετρέλανε. Είχε σημαντικά μηνύματα και η ιστορία ήταν ενδιαφέρουσα και γενικά το βιβλίο αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι την συμπεριφορά σου απέναντι στους ανθρώπους γύρω σου και πως κάποια λόγια σου ή κάποιες πράξεις σου μπορεί να οδηγήσουν κάποιον ακόμα και στην αυτοκτονία. Το συνιστώ αν και σε άτομα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας διότι το είδος δεν είναι για παιδιά δημοτικού π.χ.

Επίσης θα βγει σειρά στο Netflix. Δεν έχει βγει ακόμα το επίσημο trailer. Μόνο το teaser trailer.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου