Ετικέτες

Καλωσορίσατε στο blog μου αγαπητοί επισκέπτες! Coming soon : κριτικές βιβλίων που έχω διαβάσει, a series of unfortunate events βιβλία και σειρά review/recommendation
Έχω goodreads :
TasosBananasBOOKS
(Στείλτε αίτημα φιλίας και θα δεχτώ!)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Favorite books of 2016

Γεια σας αγαπητοί επισκέπτες. Η στιγμή να σας πω τα 5 πιο αγαπημένα μου βιβλία του 2016 έχει φτάσει. Είχα στο goodreads στόχο να διαβάσω 20 βιβλία και ξεπέρασα τον στόχο μου διαβάζοντας 31! Για το 2017 έχω στόχο 30. Ελπίζω να διαβάσω πολύ περισσότερα βιβλία το 2017 όπως έκανα και με το 2016...  Ξεκινάμε με τα 5 καλύτερα :









5) Eleanor and Park


Ήταν το τελευταίο βιβλίο που διάβασα το 2016 αλλά από τα καλύτερα! Πολύ ρομαντικό και η Rainbow Rowell δημιούργησε απίθανους χαρακτήρες και μια πολύ όμορφη ιστορία αγάπης.






4)Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 11: Όλα για όλα

Να και ένα βιβλίο πιο παιδικό :D Ο Jeff Kinney είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς που έχω διαβάσει. Το πρώτο του βιβλίο το διάβασα στην δευτέρα ή τρίτη δημοτικού και το λάτρεψα αφάνταστα. Από τότε που υπήρχαν τα 5 πρώτα βιβλία της σειράς είχα γίνει θαυμαστής. Τώρα είμαι 15,5 και έχουν βγει 6 βιβλία από τότε! Ποιος θα το φανταζόταν? Λοιπόν αυτό το βιβλίο το διάβασα χωρίς διάλειμμα και το λάτρεψα! Τόσο αστείο και όταν το τελείωσα ήθελα να το ξαναδιαβάσω. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από αυτό το βιβλίο. Γενικά από τη σειρά του σπασίκλα. Ελπίζω να βγει και 12 βιβλίο αλλά ακόμα δεν ξέρουμε... Πάλι με αγωνία μας έχει ο συγγραφέας



3)The perks of being a wallflower

Πριν μιλήσω για αυτό το βιβλίο να σας πω πως το βιβλίο αυτό περιέχει κάποιες εκφράσεις, λέξεις και σκηνές ακατάλληλες για μικρά παιδιά. Γενικά το θέμα του βιβλίου είναι για λίγο μεγαλύτερα παιδιά. Οπότε θα ήταν καλύτερο να το διάβαζαν παιδιά 14+. Στο θέμα μας τώρα: Πραγματικά με άγγιξε η ομορφιά του! Τόσο μοναδικό και με πολύ ωραία μηνύματα! Πολύ συγκινητικό και με έκανε να δω τη ζωή με άλλο μάτι. Οι χαρακτήρες πολύ ρεαλιστικοί και όταν τελείωσα το βιβλίο ήθελα και άλλο! Δεν ξέρω τι διαβάζετε τώρα αλλά θα σας συνιστούσα να βάζατε αυτό το αριστούργημα στην λίστα με τα βιβλία που θα θέλατε να διαβάσετε...



Trailer ταινίας:




2)Το 5ο κύμα και η απόκλιση 



Δεν μπορούσα να αποφασίσω ποιο μου άρεσε πιο πολύ.. Πάντως αυτά τα 2 βιβλία με τα βιβλία που είναι στην πρώτη θέση απέχουν πολύ λίγο, σχεδόν καθόλου, Ήθελα να τα βάλω όλα μαζί γιατί νοιώθω πως τα αδικώ αλλά κάπως έπρεπε να κάνω και εγώ τη λίστα μου.
Ξεκινάω με το 5ο κύμα:
Πρώτον τα εξώφυλλα είναι μαγευτικά! Τώρα όμως θα μιλήσω μόνο για το πρώτο βιβλίο της σειράς... Λοιπόν είναι από τα πιο πιο πιο αγαπημένα μου EVER. Στην αρχή δεν ήξερα τι θα διάβαζα ακριβώς και πίστευα ότι θα είναι ωραίο αλλά όχι τέλειο.Είναι γεμάτο δράση και αγωνία. Το ship αυτού του βιβλίου (δεν λέω ποιο γιατί δεν θέλω να κάνω σπόιλ :P) είναι το αγαπημένο μου μετά την Άναμπεθ και τον Πέρσι και κάτι άλλα από τα θανάσιμα εργαλεία... Έχει ένα τεράστιο plot twist μου με διέλυσε αλλά αυτή δεν είναι η δουλειά των συγγραφέων? Να δημιουργούν συναισθήματα στον αναγνώστη και να κάνουν διασκεδαστικό και μη βαρετό το βιβλίο τους.

Επίσης με ξετρέλανε που κάθε φορά που άλλαζε ένα μέρος του βιβλίου είχε 2 μαύρες σελίδες με αστέρια όπως στην φωτογραφία κάτω:

Τώρα πάμε στην απόκλιση
Το πρώτο βιβλίο μόνο πάλι.. Τα υπόλοιπα δεν ήταν τόσο απίθανα και δεν είναι ώρα να τα συζητήσουμε τώρα :D
Όταν είδα για πρώτη φορά την ταινία ξετρελάθηκα αμέσως. Είχα να νιώσω έτσι πολύ καιρό, Aπό τότε που έβγαινε ο Χάρι Πότερ και το Λυκόφως.. Μετά που διάβασα το πρώτο βιβλίο της σειράς της απόκλισης τα συναισθήματα μου ήταν αμέτρητα και η πρώτη μου εντύπωση σε σχέση ταινίας-βιβλίου ήταν πως το βιβλίο ήταν πολύ καλύτερο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ταινία είναι χάλια :P OXI φυσικά
Το καλύτερο βιβλίο δυστοπίας που έχω διαβάσει (δυστυχώς δεν έχω διαβάσει πολλά ακόμα..)  Ήμουν καθηλωμένος στο βιβλίο και δεν μπορούσα να σταματήσω να το σκέφτομαι. Κάνω ship της Τρίς και τον Φόρ και μου άρεσαν πάρα πολύ οι σκηνές με τον προσομοιωτή. Με ξετρέλανε η ιδέα που είχε η συγγραφέας. Η πρωταγωνίστρια είναι μοναδική, δυναμική λατρεμένη <3 όπως και ο πρωταγωνιστής.

Trailer ταινίας 5ο κύμα:


Trailer ταινίας απόκλιση:






1) Τα πρώτα 4 βιβλία των θανάσιμων εργαλείων και τα 2 πρώτα από  τις δαιμονικές μηχανές


Δυστυχώς δεν πρόλαβα να διαβάσω και τα 9 βιβλία αλλά μόνο τα 6. Τα υπόλοιπα θα τα διαβάσω το 2017.




Αυτή η σειρά με μάγεψε! Από που να ξεκινήσω? Ήθελα να διαβάσω τόσο καιρό αυτή τη σειρά αλλά όλο δίσταζα για πολλούς λόγους με τον κυριότερο ότι κάθε βιβλίο στη σειρά έχει 400+ σελίδες. Μάλιστα το τελευταίο βιβλίο έχει 600+ Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τα τελείωσα και τα 9 βιβλία το 2016. Δυσκολευόμουνα να διαβάσω τόσο μεγάλα βιβλία καθώς μου φαίνονταν ακατόρθωτο να τα τελειώσω. Θέλει υπομονή :D
Τα έβαλα όλα μαζί στην πρώτη θέση γιατί αν τα έβαζα με τη σειρά που μου άρεσαν ένα ένα θα ήταν λίστα με τα 15 αγαπημένα του 2016 και θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πω πιο μου άρεσε πιο πολύ γιατί όλα μου άρεσαν πάρα πολύ και δεν έχει και μεγάλη διαφορά τελειότητας το ένα με το άλλο κατά τη γνώμη μου.
Λοιπόν οι χαρακτήρες της Cassandra Clare είναι ξεχωριστοί και ο κόσμος τόσο φανταστικός και δεν απορώ που σχεδόν όσοι διαβάζουν αυτή τη σειρά τρελαίνονται. 



H σειρά δαιμονικές μηχανές δεν έχει ταινία ή σειρά

trailer ταινίας πόλη των οστών:



trailer σειράς shadowhunters (η σειρά των βιβλίων θανάσιμα εργαλεία που αντί για 2η ταινία έβγαλαν σειρά)




COMING SOON: WORST BOOKS OF 2016

4 σχόλια:

  1. Τα περισσότερα από αυτά (ας μην πω όλα) βρίσκονται ήδη στη λίστα μου. Απλά με αυτήν την ανάρτηση μπήκαν σε ακόμα πιο ¨πάνω¨ θέση. Αν και η αλήθεια είναι πως δεν θα συμφωνήσω απολύτως στο κομμάτι Απόκλιση - Divergent της Veronica Roth. Έσπασα τον κανόνα: μου άρεσε περισσότερο η ταινία παρά το βιβλίο.
    Ιδιαίτερα κατατοπιστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν εμένα η απόκλιση με ξετρέλανε. Ωστόσο τα υπόλοιπα βιβλία δεν με πολύ άρεσαν.Πιο χάλια είναι το 2 βιβλίο που μου άρεσε πιο πολύ η ταινία και το τρίτο που οι περισσότεροι το μισούν εμένα δεν με ξετρέλανε αλλά ούτε το μίσησα όπως τους άλλους.

      Διαγραφή
  2. Και εγω εχω διαβασει τα περισσοτερα(εκτος απο τον σπασικλα που μονο τον ειχα ξεφυλλισει και ειχα διαβασει καποια αποσπασματα και το the perks of being a wallflower που εχω δει την ταινια μονο)και ναι πραγματικα ανετα ειναι και στην δικη μου λιστα των αγαπημενων(άλλα για το 2015 και άλλα για το 2016)
    Πολυ ωραια αναρτηση😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το ακούω αυτό!! Ευχαριστώ πολύ πάντως για τα καλά σου λόγια!! :)

      Διαγραφή