Ετικέτες

Καλωσορίσατε στο blog μου αγαπητοί επισκέπτες! Coming soon : κριτικές βιβλίων που έχω διαβάσει, a series of unfortunate events βιβλία και σειρά review/recommendation
Έχω goodreads :
TasosBananasBOOKS
(Στείλτε αίτημα φιλίας και θα δεχτώ!)

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

"Κουρδιστή Πριγκίπισσα" της Κασσάντρα Κλέρ
























Σύνοψη του βιβλίου "Κουρδιστή πριγκίπισσα"




ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ…

Η Tessa Gray θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένη – δεν είναι όλες οι
νύφες ευτυχισμένες; Ωστόσο, καθώς προετοιμάζεται για το γάμο της, ένα δίχτυ σκιών αρχίζει να τυλίγεται γύρω από τους Κυνηγούς του Ινστιτούτου του Λονδίνου. Ένας νέος δαίμονας εμφανίζεται, ένας δαίμονας που τον συνδέει αίμα και μυστικότητα με τον Mortmain, τον άντρα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το στρατό του από ανελέητα αυτόματα, τις Δαιμονικές Μηχανές, για να καταστρέψει τους Κυνηγούς των Σκιών. Ο Mortmain χρειάζεται μονάχα ένα τελευταίο κομμάτι για να ολοκληρώσει το σχέδιό του.
Χρειάζεται την Tessa.

Η Charlotte Branwell, επικεφαλής του Ινστιτούτου, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τον Mortmain πριν αυτός χτυπήσει. Και ο Jem και ο Will, τα αγόρια που διεκδικούν την καρδιά της Tessa, θα κάνουν τα πάντα για να τη σώσουν. Γιατί παρόλο που ο Jem και η Tessa είναι αρραβωνιασμένοι, ο Will εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος μαζί της.
Τα τελευταία λόγια ενός ετοιμοθάνατου Κυνηγού των Σκιών παρέχουν το στοιχείο που ίσως να οδηγήσει την Tessa και τους φίλους της στον Mortmain. Αλλά η μικρή τους ομάδα δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει μόνη της, και ο πανίσχυρος Ύπατος αμφισβητεί ότι ο Mortmain έρχεται. Εγκαταλελειμμένοι από συμμάχους, οι Κυνηγοί βρίσκονται παγιδευμένοι όταν ο Mortmain υφαρπάζει το φάρμακο που κρατάει τον Jem ζωντανό. Με τον καλύτερό του φίλο να βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου, ο Will πρέπει να ρισκάρει τα πάντα για να σώσει το κορίτσι που αγαπούν και οι δύο.
Για να εξασφαλίσει χρόνο στον Will, ο μάγος Magnus Bane ενώνει τις δυνάμεις του με τον Henry Branwell για να δημιουργήσουν μια εφεύρεση που θα τους βοηθήσει να νικήσουν τον Mortmain. Ενώ όλοι προσπαθούν να σώσουν την Tessa και το μέλλον των Κυνηγών των Σκιών, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της, η Tessa συνειδητοποιεί ότι ο μόνος που μπορεί να τη σώσει είναι ο εαυτός της – γιατί με την ανακάλυψη της αληθινής της φύσης, η Tessa μπορεί να γίνει πιο ισχυρή απ’ όσο ονειρεύτηκε ποτέ. Όμως, μπορεί ένα κορίτσι μόνο του, ακόμα και ένα κορίτσι που ορίζει τη δύναμη των αγγέλων, να νικήσει έναν ολόκληρο στρατό;

Κίνδυνος και προδοσία, μυστικά και μαγεία, και οι μπλεγμένες κλωστές της αγάπης και της απώλειας περιπλέκονται καθώς οι Κυνηγοί των Σκιών ωθούνται στο χείλος της καταστροφής στον συγκλονιστικό αυτό επίλογο της τριλογίας των Δαιμονικών Μηχανών.









Προσωπική γνώμη:

Καταπληκτικό φινάλε σε μία καταπληκτική σειρά! Πραγματικά δεν έχω λόγια. Είμαι ξετρελαμένος με τα βιβλία, την γραφή και την απέραντη φαντασία της Cassandra Clare. Δημιούργησε μία εξαιρετική σειρά και θεωρώ πως κάθε λάτρης της φαντασίας θα έπρεπε να διαβάσει αυτή την σειρά. Η συγγραφέας ολοκλήρωσε την σειρά με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε. Μας έδωσε ολοκληρωμένη εικόνα και συναισθήματα αν και τα συναισθήματα ήταν πολύ περισσότερα από όσο φανταζόμασταν τελικά. Προσωπικά δεν έκλαψα "εξωτερικά"(δεν ξέρω αν είμαι ανώμαλος :D) αλλά "εσωτερικά" διαλύθηκα, ισοπεδώθηκα και έκλαψα... Σε αυτό το βιβλίο λάτρεψα όλους τους χαρακτήρες του  London Institute, περισσότερο την Charlotte Branwell και ιδιαίτερα την Sophie Collins που την αγάπησα. Μου αρέσει πολύ η πίστη και αφοσίωση της στην αφέντρα της (Charlotte) αν και είναι λογικό αφού είναι αναγκασμένη να υπακούει αλλά μου άρεσε πολύ που η Charlotte την άφησε να κάνει την επιλογή της και είχαν μία πολύ φιλική σχέση και ένιωθα την εμπιστοσύνη που είχε η μία στην άλλη. Η Tessa έδειξε την πραγματική της δύναμη σε αυτό το βιβλίο και έμαθε τι πραγματικά είναι και ποιοι πραγματικά είναι οι αληθινοί της γονείς. Κάθε 50-100 σελίδες άλλαζα γνώμη. Την μία ήθελα να είναι η Tessa με τον Jem και την άλλη με τον Will αλλά στο τέλος ήθελα και με τους δύο.. Ακόμα θέλω αλλά δεν γίνεται.. Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος. Αξίζει να αναφέρω την Jessamine που την λυπήθηκε η καρδιά μου... Ήταν μία πολύ ωραία χαρακτήρας παρόλο που έκανε πολλά λάθη και πολλές λάθος επιλογές. Ήθελε απλά να ζήσει μία φυσιολογική ζωή με έναν σύζυγο και παιδιά.









ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ TRAILER ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου