Ετικέτες

Καλωσορίσατε στο blog μου αγαπητοί επισκέπτες! Coming soon : κριτικές βιβλίων που έχω διαβάσει, a series of unfortunate events βιβλία και σειρά review/recommendation
Έχω goodreads :
TasosBananasBOOKS
(Στείλτε αίτημα φιλίας και θα δεχτώ!)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

reading slump

Γεια σας αγαπητοί επισκέπτες! Σήμερα θα σας μιλήσω για το γνωστό πρόβλημα των βιβλιοφάγων γνωστό ως reading slump. 
Ο εφιάλτης κάθε βιβλιοφάγου. Να μην μπορεί να διαβάσει βιβλία αλλά όχι γιατί δε θέλει αλλά γιατί δεν μπορεί. Να πάει να διαβάσει μία πρόταση και να βαριέται. Σε όλους τους βιβλιοφάγους έχει συμβεί αυτό, ακόμα και στους πιο έμπειρους που διαβάζουν χρόνια βιβλία... Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δώσω συμβουλές του πως να ξεπεράσετε το reading slump.





1) Ξαναδιάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο
Τίποτα δεν πρόκειται να σου θυμίσει το πόσο αγαπάς το διάβασμα, αν δεν "ξανάεπισκεφτείς" το αγαπημένο σου. Βρες το αγαπημένο σου βιβλίο είτε αυτό είναι ο Χάρι Πότερ είτε ο Πέρσι Τζάκσον είτε ο άρχοντας των δαχτυλιδιών και καθώς θα ξέρεις ήδη τι πρόκειται να συμβεί σε κάθε κεφάλαιο κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ σου, στο κρεβάτι σου και απόλαυσε την ιστορία σου.


2)Πήγαινε σε ένα βιβλιοπωλείο κοντά σου
Νιώσε την ευτυχία και θυμήσου πως νιώθεις όταν βρίσκεσαι κοντά σε ένα βιβλίο. Πιάσε και νιώσε νέα βιβλία. Αγόρασε και κανένα αν θες. πήγαινε στο ράφι με τις προσφορές και δες τι βιβλία υπάρχουν και αν κάποιο σου φαίνεται καλό και δες αν θα το διάβαζες.



3)Διάβασε κάτι μικρό
Πιθανότατα να μην μπορείς να διαβάσεις ένα μεγάλο βιβλίο ή να ξεκινήσεις μία νέα σειρά ενώ είσαι σε reading slump. Δοκίμασε ένα μικρό βιβλίο όπως ένα graphic novel, ένα young adult fiction.. Έτσι θα μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο πιο εύκολα γιατί θα σου φαίνεται και πιο μικρό και δεν θα το καταλάβεις πότε θα βγεις από το reading slump.


4)Βάλε μικρούς στόχους
Εγώ προσωπικά όταν έχω να διαβάσω ένα μεγάλο βιβλίο το χωρίζω σε μικρά τμήματα. Βάζω χαρτάκια κάθε ένα μικρό τμήμα σελίδων και μόλις τελειώσω αυτό το τμήμα βγάζω το χαρτάκι. Βλέποντας πως έχω να διαβάσω π.χ. 30 σελίδες είναι λιγότερο αγχωτικό και πιο εύκολο από το να βλέπεις ότι έχεις ακόμα 150 σελίδες...



5)Οργάνωσε την βιβλιοθήκη σου
Οργανωμένη βιβλιοθήκη, οργανωμένο μυαλό δεν λένε? Θα συμφωνήσω γιατί κάθε φορά που οργανώνω την βιβλιοθήκη μου νιώθω μία σπίθα κινήτρου. Σκέψου πόσο όμορφα θα δείχνουν τα βιβλία σου όταν θα τα διαβάσεις και θα τα τοποθετήσεις στην βιβλιοθήκη σου.


6)Άκουσε audiobook
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βγεις από το reading slump είναι να ακούσεις ένα audiobook. Αντί να κάνεις εσύ την δουλειά και να διαβάσεις το βιβλίο, στο διαβάζει κάποιος άλλος και εσύ απλά ακούς και απολαμβάνεις...


7)Διάβασε το βιβλίο και μετά δες την ταινία
Διάβασε το βιβλίο και μετά δες την ταινία ή και το αντίθετο. Σύγκρινε τα μεταξύ τους και δες διαφορές και ομοιότητες. Είναι ενδιαφέρον αυτό αν το κάνεις... Μετά σχολίασε και με τους φίλους σου την ταινία ή το βιβλίο. Ή δείτε την ταινία μαζί!


8)Ξεκίνα μία λέσχη βιβλίου
Ξεκίνα μία λέσχη βιβλίου ή όπως είναι και στα αγγλικά book club. Είναι ένα κίνητρο για να διαβάσεις. Θα βάλεις κάποιους στόχους με τα μέλη της λέσχης και θα συζητήσετε το βιβλίο και θα πείτε την γνώμη σας πάνω σε αυτό μόλις το διαβάσετε όλοι κάτι που είναι διασκεδαστικό...





Εδώ θα σας προτείνω κάποια βιβλία που είναι εύκολα στην ανάγνωση και θεωρώ πως είναι εύκολο να σας βγάλουν από το reading slump.























Αυτό ήταν όλο! Ελπίζω να σας άρεσε. Θα ανεβάσω και άλλες αναρτήσεις παρόμοιες στο μέλλον όπως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιβλιοφάγοι και βιβλία που μπορείτε να  αγοράσετε σε κάποιον που έχει γενέθλια ή γιατί όχι και τα οφέλη του διαβάσματος?








2 σχόλια:

  1. Το 4 το κανω και εγω (χωρις να βαζω χαρτακια αλλα το κανω στο μυαλο μου οποτε υποθετω οτι μποτουμε να πουμε οτι ειναι το ιδιο).
    Και σε μια παρομοια κατασταση οντως ειχα διαβασει το "Η Επιλογη" της Kiera Cass και ξεμπλοκαρα!!!
    Επισης ως 9η συμβουλη μπορεις να βαλεις να ψαχνεις διαφορα posts στο tumblr ή στο we❤it ή στο google+ (οχι απαραιτητα spoilers αλλα διαφορες εικονες και quotes).Προσωπικα οσες φορες το εχω κανει,με εχει ωθησει στο να ξεκινησω και να διαβασω το βιβλιο στο οποιο δεν μπορω να προχωρησω ουτε σελιδα.
    Τελος,πολλες καλες οι ιδεες σου για τις επομενες αναρτησεις,περιμενω να δω τι εχεις να προτινεις😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε λοιπόν μοιάζουμε πολύ! Και εγώ το κάνω το 4 στο μυαλό μου. Καλή συμβουλή αυτή που μου έδωσες.. Χρήσιμη φαίνεται αν και δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ. Σας έχω πολλές εκπλήξεις και χαίρομαι που σου αρέσουν αυτά που αναρτώ!😊😊😁

      Διαγραφή