Ετικέτες

Καλωσορίσατε στο blog μου αγαπητοί επισκέπτες! Coming soon : κριτικές βιβλίων που έχω διαβάσει, a series of unfortunate events βιβλία και σειρά review/recommendation
Έχω goodreads :
TasosBananasBOOKS
(Στείλτε αίτημα φιλίας και θα δεχτώ!)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Shadowhunters Book VS Tv Series

 VS




Γεια σας αγαπητοί επισκέπτες! Σήμερα θα σας μιλήσω σχετικά με τις διαφορές με την σειρά shadowhunters από τα βιβλία θανάσιμα εργαλεία. Αν δεν έχετε διαβάσει τουλάχιστον τα 3
πρώτα βιβλία θα ήταν καλύτερα να μην διαβάζατε καθόλου την δημοσίευση γιατί θα εμβαθύνω
και θα αναφέρω πολλά γεγονότα από τα βιβλία.(και θα αναφέρω και 2 χαρακτήρες από το βιβλίο
 4 και μία σκηνή από το βιβλίο 5) Όσοι δεν έχετε δει την σειρά καλύτερα να μην διαβάζατε την δημοσίευση ούτε εσείς. Εκτός και αν δεν σας ενοχλούν τα σπόιλερς.

Οι σκηνοθέτες είχαν πει από την αρχή ότι δεν θα ακολουθήσουν πιστά τα γεγονότα των βιβλίων. Φυσικά και θα ευχόμουν να ήταν σχεδόν κάθε σκηνή ίδια με τις αντίστοιχες από τα βιβλία αλλά αυτό φυσικά δεν έχει γίνει ποτέ... Πολλά πράγματα όμως, ειδικά κάποιες σημαντικές σκηνές που συνδέονται μεταξύ τους και κάποιοι χαρακτήρες θα έπρεπε να ήταν όπως στα βιβλία. Αυτό δεν θα ήταν απλά ικανοποιητικό για εμάς που έχουμε διαβάσει τα βιβλία αλλά θα έδινε και στο θεατή που δεν τα έχει διαβάσει μια ολοκληρωμένη εικόνα όπως κάνει η απίθανη συγγραφέας.
 Και το λέω αυτό γιατί πολλά πράγματα δεν τα έχουν εξηγήσει και πολύ καλά. Σαν σειρά είναι αρκετά καλή πάντως. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά σημεία που δεν μου άρεσαν.

1) Στην πρώτη σεζόν θεωρώ πως υπήρχαν αρκετά κενά και οι σκηνοθέτες βιάστηκαν πολύ. Μέσα σε 13 επεισόδια έβαλαν τα πάντα που λέει ο λόγος.. Πρώτον έβαλαν τον χαρακτήρα που συναντάμε στο 4ο βιβλίο την Maureen και προσωπικά θα προτιμούσα να την έδειχναν αργότερα...

2) Επίσης κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου είναι που έδειξαν από την πρώτη σεζόν την Imogen και μόνο σε ένα επεισόδιο αντί να την δείξουν λίγο πιο μετά και για πιο πολλά επεισόδια. Αντί για αυτήν έβαλαν τον Aldertree στη θέση της όπου κανονικά στα βιβλία τον συναντάμε στην γυάλινη πόλη και πεθαίνει εκεί κιόλας... Η Imogen στα βιβλία είναι σημαντικός χαρακτήρας και προσωπικά μου αρέσει πολύ και θεωρώ αδικία και λάθος που δεν την έβαλαν στη σειρά.

3) Επίσης η Camille Belcourt πρώτη φορά στα θανάσιμα εργαλεία εμφανίζεται στο 4ο βιβλίο και στην σειρά από τα πρώτα επεισόδια. Αυτό βέβαια δεν με ενόχλησε καθόλου.

4) Βιάστηκαν πολύ με τον Simon. Μέσα σε 5 με 6 επεισόδια της πρώτης σεζόν έγινε κιόλας βρικόλακας ενώ στα βιβλία πρώτα μεταμορφώνεται σε ποντίκι αφού πιει το μπλε ποτό στο πάρτι του Magnus Bane, μετά πίνει λίγο αίμα από τον βρικόλακα Raphael Sandiago όταν τον δαγκώνει και στην πόλη της στάχτης πηγαίνει στο ξενοδοχείο Demourt θυμωμένος επειδή είδε την Clary να φιλάει τον Jace και του επιτίθενται και σχεδόν τον σκοτώνει μία συμμορία βρικολάκων και τον βρίσκει ο Raphael και τον πηγαίνει στο Ινστιτούτο όπου συναντάει την Clary, Isabelle, Jace και έχουν 2 επιλογές. Να τον αφήσουν να πεθάνει ή να τον θάβουν για να γίνει βρικόλακας. Αυτοί φυσικά διάλεξαν να γίνει βρικόλακας..

5) Αυτό που με εκνεύρισε περισσότερο είναι που ξύπνησαν την Jocelyn από τόσο νωρίς. Στα βιβλία για να σώσουν την Jocelyn περνάνε μέσα από πολλά και ανακαλύπτουν μυστικά... Στην σειρά δεν είδαμε ούτε Αλικάντε, ούτε τα πάρα πολλά γεγονότα π.χ. με τον άγγελο Ιθούριελ που τους έδειξε τα οράματα και μάθαμε ότι ο Jace δεν έχει δαιμονικό αλλά περισσότερο αγγελικό αίμα όπως και η Κλέρι(Στο νέο επεισόδιο τον έδειξε αλλά αρκετά διαφορετικό), την σκηνή με το σημάδι του Κέιν που έβαλε η Κλέρι στον Simon, Τον Simon που μπήκε φυλακή και στο διπλανό κελί βρισκόταν ο Hodge μεταμφιεσμένος για να μην τον καταλάβουν, οι σκηνή που γνωρίστηκαν οι πρωταγωνιστές με τον Sebastian, το λευκό βιβλίο και πολλά άλλα. Στην σειρά απλά και "ξερά" την Jocelyn την ξύπνησε ο Magnus με τα μαγικά του... Όταν ξύπνησε στα βιβλία και συναντήθηκε με την Clary για πρώτη φορά υπήρχαν φωνές και δικαιολογημένα αφού τις είχε κρύψει την πραγματική ρης φύση ως shadowhunter ενώ στην σειρά απλά είπε η Clary στην μάνα της πως δεν πειράζει για τα μυστικά και τελείωσε εκεί το θέμα.

6) Το όλο θέμα με το πως πρωτοπαίρνουμε πληροφορίες για τον Sebastian είναι τραγικό.. Η  Jocelyn κάνει απλά έναν ρούνο που δείχνει ότι ο Valentine έδινε δαιμονικό αίμα στην Jocelyn όταν ήταν έγκυος με τον Sebastian και μετά τις δείχνει με έναν άλλο ρούνο μια σκηνή από το παρελθόν με τον Sebastian να μαραίνει ένα λουλούδι είναι τραγικό... Και αυτό που ρωτάει η Clary αν όντως ο Jace και αυτή είναι αδέλφια. και η μαμά της της επιβεβαιώνει πως όντως ο Jonathan είναι ο αδελφός της και η Clary λέει πως δεν τον λένε Jonathan αλλά Jace με ξεπερνάει... Δηλαδή δεν ξέρει η ίδια η μάνα πως λένε το παιδί της?!...

7) Με εκνεύρισε που σκότωσαν την Jocelyn.. Λογικά θα ξαναζωντανέψει κάπως γιατί είναι σημαντικός χαρακτήρας. Πάντως άλλαξαν οι σκηνοθέτες και τα επεισόδια έχουν βελτιωθεί τραγικά. Δεν συγκρίνονται με τα επεισόδια που έβγαζαν οι προηγούμενοι.. Πιθανότατα θα σκότωσαν την Jocelyn και θα την ξαναζωντανέψουν αργότερα και θα αποκαλύψει λογικά για τον Sebastian και θα καλύψει τις βλακείες που έκαναν οι προηγούμενοι σκηνοθέτες που βιάστηκαν με αυτό το θέμα.

8) Δεν ξέρω τι παίζει με τους σκηνοθέτες αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο παράπονο από όλο το fandom των βιβλίων.. Που προσθέτουν shape shifting ρούνους δηλαδή ρούνους που σου αλλάζουν μορφή.. Είναι απλά άθλιο...

9) Επίσης για ποιο λόγο βάζουν πράγματα όπως το yin fen και αναφέρουν ονόματα από τις δαιμονικές μηχανές? Είναι σπαστικό γιατί μπερδεύουν τις σκηνές...

10) Στην σεζόν 2 η σκηνή στο 6ο επεισόδιο με το Adamant Citadel δεν ήταν όπως το βιβλίο αλλά ήταν αρκετά καλή. Και οι iron sisters έμοιαζαν με πολεμίστριες της Κίνας.. Επίσης στο βιβλίο, που παρεμπιπτόντως είναι το 5 βιβλίο και θα έπρεπε να βάλουν αυτή τη σκηνή πολύ πιο μετά γιατί καλά καλά δεν ξεκίνησε η σειρά και οι σκηνοθέτες το έβαλαν μέσα, είχε πάει η Isabelle με την Jocelyn και όχι με την Clary και δεν υπήρχε λίμνη αγνότητας ή δεν ξέρω και εγώ τι.. Επίσης στο βιβλίο πήγαν για να ρωτήσουν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να χωρίσουν τον Sebastian από τον Jace ενώ στη σειρά πήγαν για να ρωτήσουν που βρίσκεται ο Valentine.

11) Τώρα που ανέφερα τις iron sisters, η Sister Cleophas δεν είναι αδερφή του Luke! Έλεος πια.. Αν αυτή είναι η αδερφή του τότε η Amatis τι του είναι? Πεθερά??... Κανονικά είναι η μητέρα του και η Amatis είναι η αδερφή του...

12) Επίσης στα βιβλία οι iron sisters υποτίθεται πως είναι πιο αρμονικές.. Δεν σκότωσε η μία την άλλη...

13) Στα βιβλία θανάσιμα εργαλεία (τουλάχιστον στα 5 που έχω διαβάσει) το Yin Fen δεν υπάρχει.. Υπάρχει όμως στις δαιμονικές μηχανές αλλά αυτή είναι η άλλη σειρά βιβλίων της συγγραφέα... Επίσης το Yin Fen δεν είναι δηλητήριο με αίμα βρικόλακα.. Έχει να κάνει με δαιμονικό δηλητήριο.

Άντε να πω και κάτι καλό (το ένα και μοναδικό που λέει και η παροιμία 😂😆😆)
Η σχέση Maia - Simon είναι εξαιρετική. Ανυπομονώ να τα φτιάξουν...

Αυτό ήταν όλο.. Ανυπομονώ για το επόμενο επεισόδιο και η σκηνή που θέλω πολύ να δω σε αυτή την σεζόν είναι αυτή με το βασίλειο των νεράιδων. Είναι από τις καλύτερες στην πόλη της στάχτης.



Εδώ είναι ένα σάιτ που περιέχει με λεπτομέρεια όλες τις διαφορές ανα επεισόδιο κιόλας :
http://shadowhunters.wikia.com/wiki/TV:Shadowhunters:_The_Mortal_Instruments/Differences_from_the_books



Αυτός εδώ ο ηθοποιός (Will Tudor) θα υποδύεται τον αγαπητό χαρακτήρα Sebastian και θα εμφανιστεί πιθανότατα στο mid season finale δηλαδή στο επεισόδιο 10..

ΤΕΛΟΣ





2 σχόλια:

  1. Να ήταν μόνο αυτά τα λάθη που έκαναν οι σκηνοθέτες... Δυστυχώς δεν είναι και πολύ τέλεια.. Δεν ικανοποιεί υπερβολικά τους φαν των βιβλίων..😕 :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ :/
      Είναι πραγματικά άσχημο αυτό που κάνουν απέναντι στο fandom :/

      Διαγραφή