Ετικέτες

Καλωσορίσατε στο blog μου αγαπητοί επισκέπτες! Coming soon : κριτικές βιβλίων που έχω διαβάσει, a series of unfortunate events βιβλία και σειρά review/recommendation
Έχω goodreads :
TasosBananasBOOKS
(Στείλτε αίτημα φιλίας και θα δεχτώ!)

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Tag: Reading Habits


Αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου book tag! Δεν το δημιούργησα το συγκεκριμένο εγώ αλλά μου άρεσε και είπα να το κάνω.. Το συγκεκριμένο tag είναι λίγο μεγάλο αλλά νομίζω πως καλύτερα... Θα σας κάνω και άλλα σε επόμενες αναρτήσεις. Ελπίζω να σας αρέσει! Επίσης το blog έφτασε τις 966 προβολές και είμαι ευγνώμων και πολύ ενθουσιασμένος και ελπίζω να φτάσουμε τους 1000 σύντομα.




1) Έχεις ένα συγκεκριμένο χώρο στο σπίτι που διαβάζεις?
Όχι ιδιαίτερα. Συνήθως διαβάζω ή στο κρεβάτι μου ή στον καναπέ ή στο σκαμνί που έχουμε δίπλα από την σόμπα που έχει αρκετή ζέστη. Από όλα αυτά όμως με βολεύει πιο πολύ το κρεβάτι μου.




2) Σελιδοδείκτης ή τυχαίο χαρτί?
Προτιμώ και χρησιμοποιώ σελιδοδείκτη φυσικά. Εκτός και αν διαβάζω και ξέχασα τον σελιδοδείκτη κάπου μακριά και έχω βολευτεί οπότε θα πάρω ένα χαρτί ή ότι με βολέψει. Αλλά και πάλι προτιμώ σελιδοδείκτη. Έχω και αρκετούς και μου αρέσει να μαζεύω και να έχω πολλούς!


3) Μπορείς απλά να σταματήσεις να διαβάζεις ή σταματάς μετά από ένα κεφάλαιο/συγκεκριμένο αριθμό σελίδων?
Διαβάζω ένα κεφάλαιο αλλά σαν της Cassandra Clare που είναι όπως έχω παρατηρήσει σχεδόν 20 σελίδες το καθένα, εκτός αν είναι μικρό π.χ. 5-6 σελίδες που διαβάζω παραπάνω. Θα σταματήσω όπου να 'ναι μόνο αν νυστάζω πολύ και θέλω να κοιμηθώ ή αν βιάζομαι να πάω κάπου και αναγκαστικά πρέπει να σταματήσω το διάβασμα.

4) Τρως ή πίνεις την ώρα που διαβάζεις?
Όχι διότι δεν μπορώ... Δεν μπορώ να βλέπω τις λέξεις και ταυτόχρονα να σηκώνω το ποτήρι με τον χυμό να για να πιω.. Ούτε μπορώ να φάω κάτι με Merenda ή βούτυρο γιατί μετά θα κολλάνε τα χέρια μου και δεν μπορώ να είμαι συνέχεια με ένα χέρι. Ούτε να έχω το ένα χέρι στο βιβλίο για να μην χάσω την σελίδα και στο άλλο να έχω ένα κουτάλι/μαχαίρι/πιρούνι γιατί δεν μπορώ να στερεώσω με το ένα χέρι μου το βιβλίο. Όχι και πάλι όχι :)

5) Ακούς μουσική ή βλέπεις τηλεόραση την ώρα που διαβάζεις?
Hell no! Με τίποτα. Αποσπάται πανεύκολα η προσοχή μου και πρέπει να υπάρχει ησυχία για να διαβάσω ή τουλάχιστον να μην έχω κοντά μου ηλεκτρικές συσκευές. Όσο αναφορά τη μουσική επίσης δεν μπορώ. Ειδικά αν ακούω ένα τραγούδι που ξέρω απέξω τα λόγια θα αρχίσω να τραγουδάω αμέσως.

6) Ξεκινάς ένα βιβλίο και το τελειώνεις ή ξεκινάς πολλά μαζί με τη μία?
Ότι να 'ναι αλλά τις περισσότερες φορές ένα μόνο γιατί δεν έχω και πολλά αγορασμένα βιβλία να ξεκινήσω :P

7)Διαβάζεις στο σπίτι ή οπουδήποτε?
Σπίτι. Έχω δοκιμάσει να διαβάσω και σε άλλα μέρη όπως η παιδική χαρά όταν δεν έχει κόσμο αλλά δεν είναι βολικό μέρος. Επίσης έχω δοκιμάσει να διαβάσω μπροστά σε κόσμο αλλά αυτό είναι το χειρότερο μου. Νιώθω ότι όλοι με κοιτάνε και κοιτάω κάθε μισό λεπτό τους γύρω μου.

8) Διαβάζεις δυνατά ή από μέσα σου?
Από μέσα μου. Να διαβάζεις δυνατά είναι ωφέλιμο διότι μαθαίνεις να διαβάζεις καλύτερα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα. Έχω σκοπό να το δοκιμάσω καμιά φορά αλλά όταν είμαι μόνος στο σπίτι φυσικά.

9) Διαβάζεις παρακάτω σημεία του βιβλίου ή ακόμα και παραλείπεις σελίδες?
ΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑΑΛΑΛΑΛΑΛΑΛΑ... Θα είναι το μικρό μας μυστικό αυτό. Λοιπόν κάποιες φορές περνάω πολύ γρήγορα σελίδες και διαβάζω ότι λέξη προλάβω. Επίσης παραλείπω σημεία αλλά όχι ολόκληρες σελίδες (εκτός και αν το βιβλίο είναι τόσο βαρετό όπως δυστυχώς την απέραντη θάλασσα του Rick Yancey που θέλω να το τελειώσω γρήγορα) 😄😄. Παραλείπω σημεία με πολύ αναλυτική περιγραφή χαρακτήρα ή ενός τόπου.

10) "Σπας" τη ράχη ή το κρατάς σαν να είναι καινούργιο?
Είναι σαν να με ρωτάς : είσαι δολοφόνος ή όχι? Η απάντηση είναι όχι φυσικά... Δεν είμαι δολοφόνος. Με εκνευρίζει αφάνταστα όταν βλέπω σπασμένες ράχες. Δεν θέλω να βλέπω τις γραμμές και θέλω να είναι τα βιβλία σαν καινούργια όσο σπαστικό και να είναι αυτό στο διάβασμα καθώς δεν έχεις την δυνατότητα να ανοίξεις και πολύ το βιβλίο για να μην σπάσει.

11) Γράφεις πάνω στα βιβλία σου?
Το ίδιο με την παραπάνω ερώτηση. Όχι φυσικά. Θέλω τα βιβλία μου καθαρά και να δείχνουν όμορφα πάνω στην βιβλιοθήκη μου.


12) Πότε σε βολεύει περισσότερο να διαβάσεις? Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, όποτε έχεις ευκαιρία
Πρωί όταν ξυπνήσω με τίποτα γιατί νυστάζω του θανατά. Καμιά ώρα αργότερα ίσως αν έχω όρεξη. Αλλά συνήθως όποτε έχω διάθεση.

13) Πως σε βολεύει να είσαι όταν διαβάζεις?
Άνετα, ίσως μία κουβέρτα που να με καλύπτει ως την μέση ή και λίγο πιο πάνω και να έχει όχι λίγο φως γιατί με νευριάζει αλλά όχι και την Θεία Φώτιση...

14) Πρώτα βλέπεις την ταινία ή διαβάζεις?
Εξαρτάται. Αν έχω αγορασμένο το βιβλίο πρώτα το βιβλίο εκτός και αν είναι πολύ μεγάλο και η ταινία είναι από τις ταινίες που θέλω να δω περισσότερο δεν θα κρατηθώ και πιθανότατα θα δω πρώτα την ταινία... Sorry 😶😶

15) Audiobook, E-book ή κανονικό βιβλίο?
Όταν πρόκειται να διαβάσω ένα μεγάλο βιβλίο 500+ σελίδων ακούω audiobook και διαβάζω ταυτόχρονα το βιβλίο γιατί νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλο και πως δεν μπορώ να το διαβάσω και θα κάνω 500 ώρες. Οπότε με το audiobook ξέρω ότι θα κάνω ακριβώς .... ώρες και μετά θα διαβάσω κάτι άλλο. E-book όποτε έχω προσπαθήσει να διαβάσω δεν τα έχω καταφέρει ποτέ.. Οπότε η απάντηση μου είναι ανάμεσα στο audiobook και στο κανονικό βιβλίο...

16) Έχεις κάποια συνήθεια όταν διαβάζεις?
όχι από όσο έχω παρατηρήσει...

17) Οι σειρές βιβλίων σου πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους?
Εννοείται! Θέλω να είναι ίδια έκδοση, ίδιο μέγεθος, ύψος, γλώσσα και τα λοιπά. 😈





















Δεν νομίζω να προτιμούσε κανείς το πρώτο.. Διαφορετική έκδοση, γράμματα, χρώμα γραμμάτων και ύψος. Ενώ το δεύτερο είναι πανέμορφο και ''συμμαζεμένο''....




Αυτό ήταν όλο! Ελπίζω να σας άρεσε και θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις. Σε ποια συμφωνείτε, σε ποια όχι και αν έχετε διαφορετικές απόψεις! Ευχαριστώ και πάλι για τις προβολές και αν σας αρέσει το blog μου και αν μπορούσατε να πείτε και σε άλλους βιβλιοφάγους να το επισκεφτούν θα ήμουν ευγνώμων. 😊😊


3 σχόλια:

  1. Χμμμ λοιποοον....
    Δεν μπορω να πω οτι διαφωνω ιδιαιτερα με καποιο,εκτος απο το 7.
    Ναι,προφανως και εγω οπως ολοι μας υποθετω,διαβαζω περισσοτερο στο σπιτι.
    Ωστοσο,αυτο δεν παει να πει οτι αν βρεθεις στον εξω κοσμο σε εκτακτη αναγκη,το βιβλιο δεν ειναι η καλυτερη λυση.
    Και με τον ορο "εκτακτη αναγκη"δεν εννοω τιποτα παραπανω απο το να εισαι σε ενα ιατρειο,εκδηλωση-συναντηση(εννοω πριν ξεκινησει),σε καποιο ΜΜΜ κλπ μονος σου και να κοιτας σαν χαζος τους τοιχους γιατι δεν εχεις τι να κανεις.
    Εκει,το βιβλιο μπορει κυριολεκτικα να σε σωσει.Και δεν νομιζω οτι θα υπαρχει κανενας που να σε παρατηρει(εκτος αμα ειναι και αυτος βιβλιοφαγος που τοτε καλο ειναι καθως θα πιασετε και κουβεντα!!)
    Βεβαια αμα βρισκεσαι καταμεσης ενος δωματιου γεματο κοσμο και διαβαζεις τις "100 καλυτερες στασεις του Καμα Σουτρα" ολο και καποιος θα γυρισει παραξενεμενος να σε κοιταξει😛

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ένα από τα όνειρα μου :D
      Να διαβάζω βιβλίο και να έρθει κάποιος βιβλιοφάγος και να πιάσουμε συζήτηση!! Γέλασα με την ψυχή μου στο τελευταίο που είπες για το κάμα σούτρα.. Να προσθέσω και τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι 😅😅😂😂

      Διαγραφή
    2. Το σκεφτηκα αλλα το εχουν διαβασει ηδη τοοοσοι ανθρωποι...οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα προκαλουσε εκπληξη

      Διαγραφή