Ετικέτες

Καλωσορίσατε στο blog μου αγαπητοί επισκέπτες! Coming soon : κριτικές βιβλίων που έχω διαβάσει, a series of unfortunate events βιβλία και σειρά review/recommendation
Έχω goodreads :
TasosBananasBOOKS
(Στείλτε αίτημα φιλίας και θα δεχτώ!)

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

The Mortal Instruments Book Tag!


Γεια σας και σήμερα αγαπητοί επισκέπτες! Σήμερα επιτέλους τελείωσα το city of heavenly fire (Πόλη της ουράνιας φωτιάς) της Cassandra Clare. Μπορώ να πω πως αυτή η σειρά είναι μία από τις πιο αγαπημένες και σίγουρα στις 5 καλύτερες. Δυστυχώς όμως δεν έχω διαβάσει πολλές σειρές. Λοιπόν με αφορμή το ότι τελείωσα σήμερα με αυτή την σειρά θα σας κάνω ένα tag! Spoilers υπάρχουν μόνο στην ερώτηση 17! Μπορούσα να βάλω στις περισσότερες αλλά δεν έβαλα.


  
Οι ερωτήσεις είναι από αυτό το site : http://marawashere.blogspot.gr/2016/04/tmi-book-tag.html








































 Να ξεκινήσουμε? :)





1)Who is your favorite character? (From any of the books) - ποιος είναι ο αγαπημένος σου χαρακτήρας (μέσα από όλα τα βιβλία)
  Δεν γίνεται πραγματικά να διαλέξω... Αλλά από τους πιο αγαπημένους μου νομίζω είναι ο Simon. Στην αρχή δεν τον συμπαθούσα καθόλου που είχα δει την ταινία και στο πρώτο βιβλίο δεν είχα ''ιδιαίτερο'' ενδιαφέρον για αυτόν. Από το δεύτερο βιβλίο άρχισα να τον συμπαθώ. Είναι πολύ αστείος και ιδικά στο δεύτερο βιβλίο όπως θυμάμαι. Επίσης έχει δεχτεί πολλές αλλαγές και είναι πολύ ενεργός χαρακτήρας στην ιστορία. Έχει ωριμάσει πάρα πολύ και έχω δεθεί μαζί του. Μετά ίσως θα έλεγα την Tessa η οποία μου άρεσε αφάνταστα στο πρώτο βιβλίο από τις δαιμονικές μηχανές. Φυσικά μου άρεσε σε όλα αλλά στο πρώτο με ξετρέλανε που λέει και ο λόγος... Μετά θα έλεγα τους άλλους πρωταγωνιστές : Clary, Jace, Isabelle, Alec, Magnus, Jocelyne, Will...... Τέλος λάτρεψα την Emma που πρωτοεμφανίστηκε στο 6ο βιβλίο! Είναι πολύ γλυκό παιδί και πολύ έξυπνο και ανεξάρτητο. Είναι γεννημένη πολεμίστρια και πιστεύω πως θα την λατρέψω ακόμα περισσότερο στο Lady Midnight το οποίο ξεκίνησα σήμερα και διάβασα περίπου 6 σελίδες (wow :D)

2)Who is your OTP? - ποιος είναι ο otp σου?
Clace (Clary & Jace) και sizzy (Simon & Isabelle). 
fun fact : μισούσα αφάνταστα το sizzy στην αρχή αλλά τώρα το λατρεύω. Και προτιμώ τον Simon και την Clary απλά κολλητούς και όχι ζευγάρι. Μου φαίνεται κάπως περίεργο. Πολλοί πάντως τους κάνουν Ship.

3)Who is the sexiest Shadowhunter in the series? - ποιος είναι ο πιο σέξι shadowhunter στην σειρά?
Όπως καταλάβατε δεν γίνεται να διαλέξω μια μόνο απάντηση. Οπότε : Alec, Isabelle, Jace, Simon, Raphael, Maryse (:D), Lydia 

4)If you could have any Shadowhunter last name, what would it be? - εάν μπορούσες να είχες ένα επίθετο από τους shadowhunters, ποιο θα ήταν?
Lightwood ή Carstairs ή Fairchild. Αλλά δεν θα με ενοχλούσαν και τα άλλα. :P


5)Who is your favorite actor in the TV show? - ποιος είναι ο αγαπημένος σου ηθοποιός στην σειρά?
.... Νομίζω ο Magnus και εμένα?

6)Who is your favorite actress in the TV show? - ποια είναι η αγαπημένη σου ηθοποιός στην σειρά?
Η Isabelle. Πάντως πρέπει να ομολογήσω πως η ηθοποιός της Maia κάνει καταπληκτική δουλειά!!

7)Would you rather hear Jace play the piano, play video games with Simon, Jem play violin, or read a book with Will? - θα προτιμούσες να ακούσεις τον Jace να παίζει πιάνο, να παίξεις βιντεοπαιχνίδια με τον Simon, να παίξει ο Jem βιολί ή να διαβάσεις ένα βιβλίο με τον Will?
Δεν παίζω βιντεοπαιχνίδια, ούτε έχω playstation και τέτοια αλλά θα διάλεγα τον Simon ο οποίος θα μου μάθαινε να παίζω και θα παίζαμε μαζί συνέχεια.. Αλλιώς θα διάλεγα τον Will και μετά τον Jem. Παρεμπιπτόντως από τότε που διάβασα τις δαιμονικές μηχανές έχω αδυναμία στο βιολί και όποτε ακούω ενθουσιάζομαι τρελά και το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ο Will και λέω από μέσα μου πόσο ωραία είναι η μουσική που βγάζει το βιολί.

8)

If you could have one rune from the book, what would it be? - Αν μπορούσες να είχες έναν ρούνο από το βιβλίο, ποιον θα είχες?


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Iratze rune ή parabatai rune 







9)What Downworlder would you most likely be? - ποιος καταχθόνιος θα ήθελες να ήσουν?
Νομίζω Warlock


10)TMI or TID? - θανάσιμα εργαλεία ή δαιμονικές μηχανές?
Τρελαίνομαι και για τα δύο αλλά θα διαλέξω νομίζω τα θανάσιμα εργαλεία.

11)Who is the most hated character for you in the series? - ποιος είναι ο πιο μισητός χαρακτήρας στις 2 σειρές για εσένα?
Το τέρας ο Valentine!!

12)If you could spend a day with any character, who would it be? - αν μπορούσες να ξοδέψεις μία μέρα με κάποιο, με ποιον θα το έκανες?
Δύσκολες ερωτήσεις!! Με τον Jace όμως και με πολύ λύπη που δεν θα ήταν οι άλλοι...

13)Favorite book? - αγαπημένο βιβλίο?
Δεν γίνεται για εκατοστή φορά να διαλέξω. Αλλά να ξεκινήσω με το ότι έχω παρατηρήσει κάτι. Η συγγραφέας σε όλα της τα βιβλία ξεκινάει "ομαλά" και κορυφώνει τα γεγονότα στις τελευταίες 100-150-200 σελίδες και αυτές οι τελευταίες σελίδες είναι γεμάτη με αγωνία, συναισθήματα, αποκαλύψεις, μυστικά ,plot twists, cliff hangers και λοιπά. Όχι ότι οι πρώτες 100-200 σελίδες δεν έχουν τίποτα ή είναι βαρετές. Αλλά στον κουρδιστό άγγελο σε όλο το βιβλίο κυριαρχούσε ένα σκοτεινό με την καλή έννοια και ένα μυστηριώδες κλίμα οπότε ίσως να διάλεγα αυτό. Αλλά και στην πόλη των οστών γίνεται το ίδιο.

14)What did you think about CoHF? - τι νομίζεις για την πόλη της ουράνιας φωτιάς?
μπερδευτικό τέλος (αν υπάρχει αυτή η λέξη... Εννοώ που σε μπερδεύει), μοναδικό, λυπητερό, από τα καλύτερα της σειράς, πολύ δράση και πολύ αγωνία......
Αααα ξέχασα. Και τέλος που σου καταστρέφει τα όνειρα. Που σε διαλύει, σε ισοπεδώνει. Αλλά ευτυχώς δεν είναι μ.νι.ο.... :)

15)Thing you are most looking forward to in the fandom - πράγματα που ανυπομονείς για το φάντομ
Να βγει το lord of shadows (σε λιγότερο από ένα μήνα βγαίνει!!!) και να το διαβάσω κατευθείαν αφού θα έχω (ελπίζω,πιθανόν) τελειώσει το lady midnight που το ξεκίνησα σήμερα όπως είπα (7 σελίδες χαχαχαχα :))

16)Worst cliffhanger? - χειρότερο cliffhanger?
ΚΑΝΕΝΑ! Όλα τα γεγονότα που συνέβησαν σε κάθε τέλος του κάθε βιβλίου ήταν τέλεια!

17)Favorite scene… ever? - πιο αγαπημένη σκηνή? (spoiler για το city of bones, city of glass, city of heavenly fire)
Στο city of bones η σκηνή που ο Jace και η Clary είναι στο θερμοκήπιο και φιλιούνται για πρώτη φορά! Είναι πολύ ρομαντικό! Στο city of glass το τέλος με τον Valentine και στο city of heavenly fire η σκηνή που η Emma λέει στην Clary να αγοράσει άλλο σπαθί

18)Jem or Will? - Jem ή Will?
Jem και Will.. Δεν γίνεται να διαλέξω. Κανείς δεν μπορεί!!

19)What scene/thing are you looking forward to in the Dark Artifices? - ποια σκηνή περιμένεις με ανυπομονησία στα σκοτεινά τεχνάσματα?
Καμία γιατί δεν ξέρω τι θα έχει! Μόνο ότι θα είναι ο Jules και η Emma πρωταγωνιστές

20)If you could say one thing to Cassie, what would you say? - αν μπορούσες να πεις ένα πράγμα στην συγγραφέα τι θα τις έλεγες?
Σε ευχαριστώ για την υπέροχη δουλειά που έχει κάνει!

21)If you can play one character in the TMI show, who would it be? - αν μπορούσες να παίξεις έναν χαρακτήρα στην σειρά ποιος θα ήταν?
Δεν έχω ιδέα. Ίσως τον Jules? :D


Αυτό ήταν όλο! Και εγώ κουράστηκα. Έχει πάρα πολλές ερωτήσεις και θα ήθελα να υπήρχαν τουλάχιστον 6 λιγότερες... Ελπίζω να σας άρεσε και πείτε μου και εσείς στα σχόλια ΜΕΡΙΚΕΣ ερωτήσεις γιατί όλες λίγο δύσκολο. Θα σας φάνε όλες όλο το απόγευμα... :D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου